Կրթություն և վերապատրաստում 1981-1983թթ. վերապատրաստում, սննդի արդյունաբերության գիտատեխնիկական ընկերությունների անդամների գիտելիքների բարձրացման ինստիտուտ 1975թ. վերապատրաստում, Մոսկվայի սննդի արդյունաբերության տեխնոլոգիական ինստիտուտ 1965-1972թթ. սովորել և ավարտել է Երևանի պոլիտեխնիկական ինստիտուտի Քիմիատեխնոլոգիական ֆակուլտետը: Աշխատանքային փորձ 2004 թվից մինչ օրս ՀԱԱՀ, Բուսաբուծական մթերքների վերամշակման տեխնոլոգիայի ամբիոն, դոցենտ 1993-2004թթ. ՀՀ Գյուղատնտեսության նախարարություն, «Կենտրոնական արտադրական լաբորատորիա» ՍՊԸ, տնօրեն 1997-2004թթ. ՀԱԱՀ , Բուսաբուծական մթերքների վերամշակման տեխնոլոգիայի ամբիոն, դոցենտ, համատեղությամբ 1991-1993թթ. Երևանի հացաթխման և հրուշակեղենի արդյունաբերության արտադրական միավորում, գլխավոր ինժեներ 1989-1991թթ. Երևանի թիվ 2 հացի գործարան, տնօրեն 1987-1989թթ. ՀՀ հացամթերքների նախարարություն, վարչության պետ, տեղակալ 1980-1987թթ. Վանաձորի հացաթխման և հրուշակեղենի արդյունաբերության արտադրական միավորում գլխավոր ինժեներ, գլխավոր տնօրեն 1973–1980թթ. «Հայհացարդ» արտադրական միավորում, ինժեներ–տեխնոլոգ, արտադրական բաժնի պետ 1969–1973թթ. Երևանի «Պոլիվինիլացետատ» գործարան, ապարատավար, հերթափոխի պետ: Գիտական գործունեություն 2003թ. դոցենտ 1999թ. տեխնիկական գիտությունների թեկնածու: Դասավանդվող առարկաներ Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա Սննդի (ճյուղի) քիմիա Հացաթխման, հրուշակեղենի և մակարոնեղենի արտադրությունների գիտաինովացիոն գերակայությունները Գիտատեխնիկական զարգացման քաղաքականության կոնցեպցիան սննդի և վերամշակող արտադրություններում Հիմնարար և կիրառական հետազոտությունների զարգացման հիմնական ուղղությունները Կենսաբանորեն ակտիվ հավելումների կիրառական արդյունավետությունը հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրությունում Սննդային հավելումները պարենամթերքի արտադրությունում: Հավելյալ տեղեկություն 2014 թվից ՀԱԱՀ, Ե.18.01 մասնագիտական խորհուրդ անդամ 2009 թվից ՀԱԱՀ, Հեռակա ուսուցման դեպարտամենտ, գիտխորհրդի անդամ 2006-2010թթ. ՀԱԱՀ, Պարենամթերքի տեխնոլոգիաների ֆակուլտետ, գիտխորհրդի անդամ: Գիտական հրապարակումներ Հեղինակ է 68 գիտական աշխատությունների և մեթոդական աշխատանքների, որոնցից 7-ը ՀՀ արտոնագրեր են: Գիտական հետազոտությունները վերաբերում են հացի, հրուշակեղենի և մակարոնեղենի արդյունաբերության տեխնոլոգիաներին և ֆունկցիոնալ նշանակության նոր արտադրատեսակների ստեղծմանը: